Microsoft TechDays

Ingen återvändo! Det är söndag. Nu börjar byggandet av monter, scener, teknik och hundraelvatusen meter kabel dras. Efter flera månader av förberedelse är det nu dags att bygga, montera, bära, kliva, rigga, fixa, måla och förvandla Kistamässan till Microsoft TechDays 2018. På tisdag morgon börjar de första deltagarna till årets TechDays att strömma in. 300 människor som vill lära sig ännu lite mer, som har valt att tillbringa hela dagen tillsammans med experter som kan ge de svar på alla de frågor de har.

På tisdagskvällen samlas talare från utlandet och Sverige runt på middag för deras egen stund tillsammans. En prepp pep talk, glada möten, och lite anekdoter från förr. Samtidigt pågår rep inne på den fantastiska keynotescenen och de allra sista förberedelserna tas omhand.

Magi

Närmare 2 000 deltagare från Sveriges långa land bildar ett myller av förväntansfulla människor på onsdagsmorgonen när de passerar registreringen. Snart blir det magi, på temat The Future Computed tar vi med oss magin in i årets båda keynote-sessioner där vi låter oss inspireras av allt som teknologin redan nu gör möjligt och kommer att göra i framtiden. Jag sitter här och skriver detta inlägg på mitt kontor denna söndag och känner verkligen spänningen inför det som komma skall. Det är så häftigt när keynote drar igång på TechDays. Det är verkligen magiskt. Jag längtar!

Efter månader av förberedelser där så många fantastiskt duktiga talare från hela världen skickat in förslag har vi slutligen valt de 106 sessioner som vi tror är de bästa; och vi har varit tvungna att tacka nej till så många bra förslag och till så många duktiga talare. Det är svårigheten med att jobba med content. Vi måste välja bort. Egentligen skulle vi kunna köra TechDays i 5 hela dagar, vore någon intresserad av det? Många talare är återkommande. De vill presentera på TechDays och publiken vill lära av de. Många talare är helt nya för i år. Det kommer ske spännande möten mellan nya talare och vår publik.

TechDays Talks

Som om 106 entimmes-sessioner skulle räcka! I år introducerar vi TechDays Talks. Tre olika föredrag under en timme med fokus på att visa olika verksamheters utmaningar och hur IT kan bistå med lösningen. Totalt 27 st mini-sessioner.

Hologram

När alla dessa val gjorts bland 106 sessioner och 17 mini-sessioner, när vi har minglat, tävlat, sjungigt och dansat med Furillos, ätit en bit mat och kanske druckit en öl. När vi mött många välkända ansikten från förr, och många nya relationer skapats. När vi fyllt på förrådet av värdefull kunskap som möjliggör en enklare vardag på jobbet. När vi sett magi på nära håll. Då är det också dags att avrunda årets konferens. Med en av de smartaste svenskarna, med Max Max, alltså Max Tegmark. Trots att vi var ute i god tid för att boka in Max till TechDays så kunde han inte resa till Sverige. Men han hade lösningen – han kommer vara med oss i ett hologram. Max delar med sig av sina tankar utifrån sin spännande och kontroversiella forskning kring livets riktigt stora frågor ur hans bästsäljande bok Liv 3.0 och vi får möjlighet att ställa några frågor.

Inspiration

Ni kära deltagare, talare och utställare, ni går hem. Mer inspirerad och förhoppningsvis fylld av glädje och tacksamhet att ni fick vara med. Det är min önskan! Jag kommer definitivt att fylla på i min inspirationsbank, för att: Att inspirera. Att bli inspirerad. Att inspireras. Det är min devis för mitt företag Inspirational. Jag känner tacksamhet för att jag fått vara en del av TechDays en gång till. Det är verkligen häftigt och coolt att få jobba med fantastiska människor, fantastiska företag, och uppleva så många fantastiska möten.

×

Kontakta mig