Efter mycket research, samtal, resor startade då äntligen arbetet med att forma det första svenska Microsoft TechDays under våren 2008. Viljan att genomföra ett gigantiskt event, en stor IT-konferens, av typen TechDays hade funnits i flera år, och nu blev det då dags. Jag hade förmånen att ansvara för projektet, och det gav mig så många värdefulla insikter, erfarenheter, uppåt- och nedåt trippar. Det var ett spännande och “arbetssamt” projekt. Hur skulle det gå? Fanns intresse? Ville företag sponsra och ställa ut? Den ekonomiska pressen var stor, Lehmann Brothers kraschen kom och störde verkligen det pågående arbetet. Det var tufft! Jag hade fått förtroendet att driva projektet, och med min (dumt eller inte dumt?) envishet att gå i mål med det jag drar igång så drog vi inte i handbromsen utan körde på. Resultatet? Det blev utsålt. Fullbokat för både deltagare och utställare, och fler än 100 talare var svårt att få plats med, liksom fler än 10 parallella spår. I Västerås i mars 2009. Och det blev succé. Premiären av Microsoft TechDays ledde till skapandet av ett branschevent som var oerhört uppskattat.

Ytterligare 2 år var jag med på resan och Microsoft TechDays blev bara mer och mer omtyckt, omtalat, efterlängtat. Detta blev mötesplatsen för IT-Sverige av de som var intresserade av Microsofts produkter, plattform och lösningar. Många internationella talare, många svenska fantastiskt duktiga presentatörer, så mycket kunskapsöverförande och samtidigt så roligt. Nätverkande, minglande, och party. Sällan skådat är väl glad bemanning i en monter kl 23 en kväll; fest bland utställarna var ett framgångsrikt recept.

Tre år räckte. Tre år av succé. Även om allt hårt arbete och tusentals timmar resulterade i sådan positiv respons, ville jag nu ta en paus.

Jag var stolt och glad över vad jag åstadkommit. Naturligtvis inte ensam! Jag hade fantastiska medarbetare runt omkring mig från Microsoft, från samarbetspartner, från leverantörer, från talare, från supportrar. Som vid en prisutdelning, man ska inte nämna någon alls med risk för att man glömmer någon……

Sen blev det ett TechDays till 2012 (fjärde i ordningen) då jag deltog som deltagare. Kunde gå omkring och njuta, se vad mina kollegor jobbat hårt med under det senaste året, känna glädje över TechDays och känna tacksamhet över förtroendet jag haft och det resultat som denna konferens genererat utifrån så många skilda aspekter.

Och nu är vi minsann tillbaka! Denna gång i ett samarbete mellan Microsoft och Kistamässan, och jag som konsult på Antoma har blivit anlitad att, i alla fall till en start, ansvara för innehållet av de 80 till 100 sessionerna, hitta de perfekta talarna och de ultimata godbitarna som jag vet att alla it-proffs och utvecklare vill ha! I like it! TechDays 2014 i november blir ett femårsfirande. Det blir säkert en sprakande fest, tryck i montrarna hos utställarna, glada möten, nyheter, överraskningar och många lärorika sessioner. Kanske också utsålt för 5:e gången i rad?

Nu har vi dragit igång arbetet och om exakt 9 månader lackar TechDays mot sitt slut – 20 november 2014, kl 17.

Vill du skicka in sessionsförslag? Kontakta mig så får du Call for Content.

Facebook. och om du twittrar använd #TD2014

CU

×

Kontakta mig