En presentation blir bäst med svart bakgrund!

— Varför då?

Rubriken ska inte vara störst, den är inte viktigast!

— Varför då?

Ett enda budskap per bild!

— Varför då?

 

Oavsett vilket verktyg vi använder, men ofta handlar det om PowerPoint, så har vi också ofta en förmåga att vilja säga allt, i varje bild, och gärna många bilder.

Vi vill kunna vända oss mot duken och läsa för åskådarna allt vi skrivit (för av någon anledning tror vi kanske att åskådarna inte är läskunniga), eller vi håller en tyst minut för individuell läsning.

Glöm inte att jag jobbar på Antoma! På varje bild måste jag påminna mina lyssnare om att jag jobbar på Antoma, så in med logon på varje bild. Gärna ganska stor….

– Och att jobba på Antoma (eller vilket annat företag som helst) förpliktigar, för vi är alla varumärket för det företag vi jobbar på. Eller hur? Se t ex tidigare blogginlägg.

Jag vill att presentationen ska vara i fokus, så jag försöker gömma mig på scenen. Eller förminska mig litegrann. Eller i alla fall hålla mig undan från mitten av scenen så att åskådarna hinner läsa allt på mina bilder…

– Eller är det så att JAG är presentationen/presentatören/budbäraren/föreläsaren och bilderna på duken är bara mitt stöd? Vi kan givetvis ha olika åsikter om den saken.

Det här är ett delikat område eller hur? Så fullt av traditioner och vanor. Men om man tar sig tiden att lyssna på David JP Phillips på Presentationsteknik.com, t ex hans senaste föreläsning How to Avoid Death by PowerPointTEDx från 24 mars 2014 i Stockholm så är jag ganska säker på att du omvärderar dina tidigare ståndpunkter i frågan. Jag till och med utmanar dig. När du har tittat på den 20 minuter långa TEDx filmen, håller du då inte med om mina påståenden jag skrivit högst upp? *

 

David JP Phillips

Tyckte mig också höra att David pratade om ”neural executions” som sker bland annat i styrelserummen…  🙂 Det vill vi väl undvika?

Citat från föreläsningen: “If companies would have as little respect for business as they have for presentations the majority would go bankrupt” Dr. John Medina

* utmaningen är självfallet endast till för er som inte höll med mig från start

Följ Presentationsteknik.com på Facebook  och Twitter

Jag är ingen expert i ämnet, men jag är öppen för att lära mig mer! Hälsar Liselotte

×

Kontakta mig