10 år

Tio år sedan. Nu har 10 år passerat sedan jag fyllde 54 år, 10 år sedan jag lämnade en fast anställning, 10 år sedan jag startade mitt egna företag Inspirational, 10 år sedan Make Change Happen. Tio år av eget företagande, jag är min egen chef, jag betalar ut min egen lön, jag ansvarar för hur mycket tid jag vill lägga på min egen personliga vidareutveckling, på nätverkande, införsäljning, och uppdrag! Jag har inte anställt. Bolaget har inte växt. Jag har haft ett relativt jämnt flöde arbetstimmar och omsättning. Helt i enlighet med min strategi. Och jag är supernöjd över vad jag åstadkommit!

Jag blickar tillbaka och inser att jag varit med om så många spännande ögonblick, framgångsrika uppdrag, inspirerande möten och samtal, lärt mig så mycket och haft oerhört roligt – mestadels av tiden. Det har också funnits stunder av oro, frustration och ilska och nödvändigheten att ta tuffa beslut – dock inte så ofta. Livets innehåll helt enkelt!

 

Vad hade jag kunnat vara utan?

  • Tja, att bolaget jag hade ett uppdrag för gick i konkurs var minst sagt roligt…. Ett år efter att jag levererat uppdraget knackade konkursförvaltaren på min dörr som resulterade i att han lämnade in en stämning av Inspirational till Tingsrätten. Jag som själv är nämndeman i Tingsrätten hade verkligen ingen lust att tillåta att mitt företag skulle genomlida en rättegång. Det var bara att betala tillbaka till konkursboet det arvode jag erhållit för många arbetade timmar. Surt! (Arvodet hade bolaget betalat ut till mig i alltför nära anslutning till konkursen, och då säger lagen att konkursboet ska disponera pengarna).
  • Att hamna i en partnerskapssituation där jag kände att jag som enda kvinna i det manliga teamet kanske inte är önskvärd, det var inte kul. Jag lämnade kostymnissarna, men jag erkänner att jag blev tilltufsad. Men också stärkt av att jag vågade ta det tuffa beslutet.
  • Lägga tid och möda på att offerera, men sen inte få uppdragen. Inte för att jag var för dyr, eller att man valt annan leverantör, utan anledningen var för att man ändrat sig. Man har tänkt om; man ska göra något annat istället. Sånt händer tyvärr för ofta. Det innebär onödiga investerade timmar för en egen företagare. Det har gjort mig tuffare.

 

Vad hade kunnat varit annorlunda?

–   om prioriteringen funnits; eller tiden, eller ingen bortförklaring

  • Superkul och viktigt att skapa min egen webbplats. Inspirationals identitet finns i hemsidan. Det är varumärket som signalerar vad Inspirational står för. Där finns referenser, blogg, videos och tips till ”gör-det-själv” om du inte vill anlita Inspirational; hitta en kostnadsfri lösning. Men nu uppdateras den inte så frekvent… Tyvärr.
  • Blogga, dela med mig av mina erfarenheter, skriva inlägg på LinkedIn och kommentera och delta mer i de diskussioner som förs. Jag vet att det är väldigt bra att nätverka online och utbyta insikter med varandra, men det sker inte så regelbundet… inte så ofta som jag ”borde”.

 

Vad gör mig väldigt glad?

  • All uppskattning jag får. Heja-ropen. Det är oerhört uppmuntrande och smickrande att få höra positiva omdömen om mitt arbete, mina insatser, min person. Och visad tacksamhet gör mig så glad. Jag hoppas att jag uppfattas som en positiv medmänniska som visar samma uppskattning tillbaka.
  • Glad och ödmjuk över alla som uttrycker att jag är en förebild, att jag upplevs som mentor utan att vara deras mentor. Att jag upplevs som modig, medan jag själv inte riktigt uppfattar det jag gör som mod. Om jag kan hjälpa blivande stjärnor, är min egen lycka gjord.
  • Förmånen att få jobba med allt sånt som jag tycker är så himla roligt. Förmånen att få möta så många intressanta människor. Förmånen att ha fått vara med i så många viktiga, inspirerande och utvecklande sammanhang.

 

Tack till alla som varit med under min resa

Tack till min familj och mina vänner. Tack till mina uppdragsgivare – utan er, inget Inspirational. Tack till alla er fantastiska människor som jag samarbetat med. Tack leverantörer. Tack alla ni som varit delaktig i min och Inspirationals härliga tioåriga resa!

 

Fortsätta 10 år till? Nja, kanske inte 10 år. Men i alla fall ett bra tag framåt!

PS. Inspirational föddes under september månad 2012, så jag tänker att hela september 2022 får blir en månad av firande aktiviteter 🥳🌻🎺

×

Kontakta mig