startsidanDet finns ett före. Och det är alltid så speciellt med före. Det är då vi inte vet så mycket. Det är då vi väntar, och längtar, och hoppas att efter ska bli så som vi planerade före.

Det finns så många före, i så många olika sammanhang. I mitt yrkesliv finns många före. Det är t ex då jag väntar på att få sätta mig ned med kunden och verkligen gripa mig an deras utmaning, att ta tag i den där marknadsstrategin som faktiskt samlat damm, eller också har den aldrig funnits (marknadsstrategin alltså)…. Det är före workshoppen när jag förberett mig i dagar, och väntar på att få dra igång. Få lyssna på deltagarna och riktigt bena fram nuläget och visionen framåt. En före-känsla som är helt underbar, och ibland lite nervös. Men bara lite.

Och nu är det före TechDays.

I drygt 6 månader har mitt uppdrag varit att sätta ihop hela konferensprogrammet – från förkonferenserna till de drygt 100 sessionerna. Det fanns ett före före också. Det var före vi definierat målet med årets TechDays, före vi startade upp Call for Content och före vi svetsat oss samman i en projektgrupp. Nu är det ett annat före. Nu är det precis före körning. Det är spännande. Det är kul. Vi tar lite statistik på det. Hur många procent av de talare som deltog 2014 är med och talar i år 2015?

  • 45% av manliga talare deltog 2014 – 55% av manliga talare är NYA i år
  • 32% av kvinnliga talare deltog 2014 – 68% av kvinnliga talare är NYA i år
  • 43% av talarna deltog 2014 – 57% av talarna är NYA i år

Det här är siffror jag blir glad och stolt över! Nya talare får nya möjligheter, nya talare ger nya möjligheter.

Microsoft TechDays 2015

På onsdag startar vi Microsoft TechDays kl 8.30 och under de följande två dagarna kommer runt 120 talare ha presenterat på de 108 sessionerna. Sen är det efter…

procent

×

Kontakta mig