Det är så lätt att tänka så, att nu ska jag göra det viktigaste först och sen allt det andra. Men vad är viktigast? Det som är viktigt för den som bad mig om något? Det som är viktigt för mig? Det som någon säger är viktigt för företaget?  Och varför är det viktigt egentligen?

Jag tror att det är viktigt att organisera sig själv, och utifrån detta sätta sina prioriteringar. Men vi återkommer – viktigt/prioritet för vem? Jag prioriterar nu detta för att någon har bett mig att göra det och det är viktigt för henne…..

Jag brottas med detta ganska ofta. Tidigare som anställd, och idag som egen företagare. Även om jag just nu i detta nu inte har någon annan som ställer krav på mig (än mig själv) så upplever jag det svårt att definiera vad som är ”first things first”.

Jag är en listlisa! Jag gillar listor. Kanske för att mitt bildminne är mer pålitligt än mina andra minnen. Jag har listor på det som måste göras nu, det som måste göras i februari, och det som måste göras nån gång. Erkänner motvilligt att mina listor finns på små gula notisar, i OneNote (guskelov, både i datorn och i molnet), i mina anteckningsblock – noterade ni mina? Inte ett block, utan flera; för enkelhetens skull.

Ett tänkbart scenario. Nu börjar en ny dag. Vilken lista ska jag börja med?  Vilken är viktigast att ta itu med direkt på morgonen? Ringa potentiella kunder? Skriva marknadsplanen klar? Svara på 18 st inkomna mailfrågor? Beställa färg till skrivaren för den är på upphällningen? Fixa momsredovisningen?

Nu har jag börjat samla på kloka tips från min omgivning. Jag ska samla och utvärdera vad som passar just mig – för så är det ju, eftersom vi är olika attraheras vi av olika tips också.

Den här har jag hittat på 360 SME member. Korta videoinspelningar med nyttiga påminnelser om hur vi ska bli bättre på att hantera den tid vi har – time management. Skriver medvetet ”påminnelser”, för jag inbillar mig att vi vet, men vi har så svårt att applicera det vi vet. Sån är jag i alla fall! Titta gärna in på 360 Entrepreneurship och botanisera där.

Vad är viktigt och vad måste ske nu?

importance vs urgency

Jag blir glad om du vill bidra till min samling av kloka tips eller bara kommentera mina tankar.

×

Kontakta mig