Att titta ner på någon, behöver inte betyda något negativt eller nedvärderande. Nej att titta ner på någon från ovan är något fantastiskt. Att titta ner på något från ovan. Att kunna se ovanför trädtopparna och se vad som finns på andra sidan, det är magiskt. Häromdagen fick jag uppleva det på riktigt, flyga över trädtopparna och helt plötsligt se allt fantastiskt som döljer sig på andra sidan. Lycka böljande inom mig, glädje, och tacksamhet – att just jag fick göra detta just idag. Jag var en fågel, jag tittade ner på människorna, jag såg öarna, jag såg långt där borta där havet och himlen blev ett, jag såg båtar, gröna fält och vikar. Sen saktade helikoptern in och vi sjönk sakta rakt ner mot marken. Gräset blev som moln under mina fötter….

helikopter janeric

utsikt från helikopter

vy från ovan

hav
Om vi inte flyger som fåglar kan vi åtminstone skapa en positiv bild av vad som finns där bakom nästa kulle, nästa trädtopp. Använda vår kreativitet och göra en verklighet som vi vill ha den.

Förra sommaren satt jag här på Ljusterö och formade mina kommande utmaningar. Jag tittade på andra sidan av trädtoppen och såg mig själv som företagare. Jag var knappt 55 år och tyckte att det var dags att förverkliga en av mina drömmar. Jag lämnade ett tryggt arbete med roliga och spännande arbetsuppgifter som säkert många avundades mig och kastade mig ut i det okända – eller som fågeln, tittade ut över allt det spännande och vackra. Nu är jag företagare. Nu möter jag nya människor och nya miljöer varenda dag, jag upptäcker nya branscher, jag utvecklas och jag sätter mig själv på prov. Om och om igen.

Förra sommaren tänkte jag mig in i fågelns flygande över Ljusterö, denna sommar flög jag på riktigt i en gammal gammal Augusta Bell från 1970.

Fågel, vad händer där bortom krönet?

×

Kontakta mig