… samt mina tankar kring Clara Shihs intressanta blogginlägg.

Sociala medier är människors förlängda armar. I ett möte, eller låt oss säga en konferens, en stor mötesplats med många människor, hittar vi verkligen potentialen för det som vi kallar för sociala medier. Denna kanal(er) på internet, där vi enkelt och snabbt delar med oss av våra erfarenheter, våra framgångar, våra misslyckanden, våra lyckliga dagar och våra dagar vi söker tröst från andra, professionellt, och personligt – men inte privat. Citat vi gillar, kloka visdomsord, personliga reflektioner, diskussioner. Men oavsett anledning; du bidrar eller drar nytta av, möjligheterna finns. Alla möjligheter du kan tänka dig.

Just mötet mellan människor sprids ofta via sociala medier. Som anställd är du bärare av det som kallas employer branding. Du representerar det varumärke för det företag du är anställd på. Vare sig du vill eller inte, vare sig du är medveten om det eller inte. Som företagare bör du dock vara väl medveten om detta och ha en strategi för hur dina medarbetare ska agera i möten, i sociala medier, och så vidare. För att ni båda ska kunna hitta och dra nytta av potentialen som finns.

Läser med intresse det Clara Shih www.linkedin.com/in/clarashih/sv skriver om hur företag maximerar sin närvaro på events genom att ge medarbetarna de rätta förutsättningarna.

Empower everyone to be a marketer betyder för mig att vi lyssnar på människan som jobbar på företaget; människan. Inte företagstugget, utan vad människan som arbetar på företaget tycker, känner, önskar, bidrar med.

Be the expert in your space. Repetera inte företagstugget, utan ge exempel, referenser, hur har andra gjort, hur gör du själv. Om det uppfattas intressant och trovärdigt ökar köpsignalerna.

Let your customers do the talking är enligt mig det vi konsumenter styrs av allra mest. Vi köper de varor och tjänster som andra redan testat och som de är nöjda med. Det finns inget som helst bättre säljargument än att lyssna på användaren.

Make your events social. Dagens teknik tillåter oss att låta våra event leva för alltid…. Planera och se till att du använder dig av de sociala medierna före, under och efter eventet.

Record, re-use, re-mix, re-tell, re-share.   Spela in, återanvänd, gör om, berätta igen, dela igen. Ett event från 2006 med en eftertraktad och uppskattad talare publicerat på YouTube (på ett språk vi förstår, givetvis) kan upplevas om och om och om igen, och vi kan fortsätta kommentera, dela erfarenheter, dela vidare, utbilda oss. Spridningseffekten är enorm. Eventen i sociala medier får en enorm potential. Tänk på möjligheterna du själv kan tänka dig just nu under 15 sekunder!

Det går att genomföra, det går att uppnå!

Sociala medier och events hör tätt samman. Låt dina medarbetare delta med rätt förutsättningar.

Nedan finner du länk till Claras blogginlägg som inspirerat mig.

How Brands Can Make the Most of Any Event

Slut citat.

×

Kontakta mig