Varför ger sig företag ut i sammanhang med hjälp av mindre bra representanter av deras varumärke?

Det finns oerhört många sätt som en anställd företräder det företag denne jobbar på, så därför väljer jag idag ut ett sammanhang.

Tänk dig t ex att du anmäler dig till ett seminarium, kanske tom betalar för att få delta, och sen när du sitter där bland de andra deltagarna får du en mycket obehaglig känsla. Människan där framme på scenen gör ett urdåligt jobb! Du blir genererad, du blir arg (kanske tom förbannad), du blir upprörd, tycker synd om honom, tänker att det är slöseri med din tid, undrar vad andra tycker, hur kan man bara få göra så där, hur kan HAN få jobba på det företaget; trodde det var svårt att få jobb där, varför tillät arrangörerna honom att inta scenen, när slutar det här, undrar vad vi ska äta till middag ikväll…

Jag överdriver. Men några av er har säkert upplevt några av de tankarna jag berättar om. En dålig föreläsare. Kan vara dålig på många olika sätt; och kanske bara dålig i min smak; inte för dig, pratar för långsamt – jag blir uttråkad, upprepar ett och samma ord i varje mening, tittar på duken och inte på dig i publiken, eller tittar på datorskärmen, går nervöst runt på scenen hela tiden. Vi tycker olika saker är dåliga. Men det finns generella beteenden som inte anses vara bra på en scen för att kunna nå ut med sitt budskap. Och det kan man lära sig. Och företag kan hjälpa sina medarbetare att bli bättre representanter både för sitt eget jag och för det företag man jobbar på.

De här mindre bra representanterna (eller presentatörerna) finns överallt. Det behöver inte vara ett seminarium. Det kan vara nästan vilket tillfälle som helst där en person önskar nå fram med sitt budskap till en annan, eller många, människa/människor.

Varumärket kommer i kläm, och representanten kanske inte blir så uppskattad heller, och budskapet går om intet.

På ett företag där jag tidigare jobbade, lät vi företagets ambassadörer delta i utbildningar i presentationsteknik. De här ambassadörerna var inte anställda av företaget, utan de hade var och en egna arbetsgivare, men de var just ambassadörer. De var ambassadörer för sig själva, för det företag de dagligdags jobbade på och så var de ambassadörer för mitt företag. Den här gruppen på runt 30 män och kvinnor växte. De utvecklade sig själva, de såg att de hade ännu mer potential. De insåg hur de hade betett sig och de lärde sig att bete sig annorlunda. De lärde sig för livet.

Det finns säkert många företag som jobbar med att lära ut presentationsteknik, och jag har också kommit i kontakt med flera.  Ändå vill jag varmt rekommendera företaget presentationsteknik.com för de är verkligen bland de bästa!

Du är varumärket!

×

Kontakta mig