I mitten av september 2021 fyller Inspirational 9 år. Jag firar då nio år som egenföretagare. En nästan overklig känsla. Har jag drivit Inspirational i 9 år? Och vad har jag åstadkommit under dessa nio år? Hur har min resa sett ut? Vad har mina viktigaste erfarenheter varit? Jag sammanfattar så här: nätverka, nätverka, nätverka. Bygga relationer. Möta nya människor. Våga ta nya steg. Kliva ut ur min egen komfortzon. Förkovra mig. Fortsätta att inspireras, inspirera andra och känna motivation.

Svårt att göra nio år rättvisa i en kort text, men jag vågar mig på att försöka!

Konsultbolag

Hade förmånen att bli en del av ett konsultbolag i september 2012; vi var alla egna företagare ansvariga för vår egen budget och tillväxt, men samarbetade för att utveckla konsultbolagets tjänster, leverera uppdrag tillsammans, marknadsföra oss. Vi agerade som ett företag, men utan att någon av oss var anställd i bolaget. Det var oerhört lärorikt. En bra start för mig i mitt företagande. En språngbräda ut i giggandet. Efter 3 år sökte jag mig vidare.

Affärsnätverk

Deltog i ett affärsnätverk med träffar varje vecka. Under 3 års tid träffade jag en grupp entreprenörer inom en mängd olika branscher. Syftet med nätverkande var dels att utveckla våra färdigheter i att bli bättre på att sälja våra tjänster; dels dela med oss av vårt nätverk och hitta potentiella affärer till varandra. Det var otroligt tidskrävande. Både att delta varje vecka, men också att söka leads till varandra mellan träffarna. För mig var detta verkligen en “skola” i att driva företag. Jag lärde mig väldigt mycket; både av själva affärsnätverkets innehåll men också av alla de människor jag träffade. Där fanns en kämpaglöd, vilja, och massor av idéer att inspireras av. Flera av de som var med i nätverket är mina nära vänner idag! Summerat: det var väl värt investeringen.

Advisory Board

Ett annat nätverk ursprunget ur affärsnätverket blev en plats för ‘trygg utveckling’, en liten intim grupp som aldrig utökades med nya medlemmar. Snarare minskade allt eftersom man gick vidare till andra anställningsformer, och dylikt. I denna Advisory Board möttes vi för att presentera utmaningar vi hade och tillsammans få gruppens tankar kring vad, varför, hur bör man anta sin egen utmaning. En viktig och betydelsefull Advisory Board helt enkelt, men som också utvecklades till att vissa människor också blivit mina nära personliga relationer. Summerat: en av mina bästa och mest värdefulla forum.

Nätverkande

Aktivt nätverkande genom att boka möten, träffa mängder av människor och lära av varandra, söka samarbeten, marknadsföra mitt företag som ”marknadschef på kran”; alltså hyra en marknadsresurs i den utsträckning du behöver.

Företagsnätverkande. Deltagit t ex i golftävlingar. Heldagsmöten som har gett många ringar på vattnet, förutom nöjet att få utöva golf under arbetstid.

Förkovra sig

Utbildningar och kurser. Certifierat mig till styrelseledamot genom StyrelseAkademien. Enormt värdefull utbildning. Academy of Excellence, en utbildningsserie för oss företagare med framgångsrika och erfarna företagare/entreprenörer som kursledare. Hur gjorde de i olika områden så som: försäljning och lönsamhet, styrelsens betydelse för tillväxt, digital kommunikation, effektivitet och struktur, entreprenörskap. Kurser som till exempel Tony Robbins, i London, Unleash the Power Within, som var en ögonöppnare och betytt mycket för mig. Inspiration och motivation.

Hur utvecklas andra i sin profession? Deltagit i många mässor och konferenser både i Sverige och utomlands. Till exempel Exhibitor Live i Las Vegas, som också ger perspektiv på var det stora landet i väst befinner sig, och vad som kan behöva utvecklas här lokalt. Mässor och konferenser är dessutom av stor vikt för nätverkandet. Där finns köpare och säljare; där finns kompetens och erfarenhet.

Det finns en uppsjö av olika digitala forum eller prenumerationer; botanisera och identifiera de källor som är mest relevant för dig och din verksamhet. Jag nämner t ex Driva eget, Företagande.se, Chef. Självklart sociala medier där LinkedIn är klart den mest viktiga. Tidningen Privata affärer ger värdefulla tips för företagare.

Inspiration

Suttit och jobbat på kaféer runt om i Stockholm. Innan pandemin. Det har varit inspirerande arbetsplatser för en giggare som jag. Förundrad över hur många som befinner sig runt om i Stockholm city på dagtid; det hade jag inte märkt tidigare som anställd. Alla de som inte har 9 till 5 jobb i en lokal någonstans, utan precis som jag kan jobba var som helst. Tror att de flesta var egna företagare. Den här bilden om att jobba någon annanstans än på kontoret har verkligen förändrats radikalt under Corona. Det kommer vara en mycket mer vanlig syn framöver än vad det var för några år sedan.

Haft min kontorsplats i en co-working miljö under några år. Delat mina dagar med andra som också jobbar med kommunikation. Informella möten i hallen eller vid köksbordet, årliga kundarrangemang, och annat som berikat mitt liv som företagare. Ta hjälp av varandra, bolla idéer, stötta varandra. Ovärderligt för en one-woman’s-business.

After Work

Inte bara för nöjes skull man träffas på en AW. Många idéer har skapats och blivit till verklighet i olika AW-miljöer. Möten med nya människor leder till ännu fler nya möten som berikar ditt liv och ditt entreprenörskap.

Marknadsstrateg/projektledare/konferensarrangör/certifierad styrelseledamot

Och mellan alla dessa möten, nätverkande, utbildningar, kurser, resor och annat jag ägnat mig åt för att utveckla mitt företagande har jag givetvis arbetat! Jag har utvecklats genom mina många olika uppdrag, jag har inspirerats,

Vad erbjuder Inspirational?

Jag har lagt ner mycket tid, pengar och arbete för att ta fram mitt skyltfönster. Men som bagarnas barn…. så får min hemsida inte så mycket kärlek längre. Den finns dock där, och den innehåller navet av det jag jobbar med. Jag tror att det viktigaste för att lyckas är att ha en strategi; veta vad du vill, vart du vill nå, och sätta planen för resan.

Det roligaste bland mina uppdrag är när jag får hjälpa företag att sätta deras marknadsstrategi!

Event marketing i alla dess former! Jag har skapat så många olika typer av event genom åren, så jag anser mig vara proffs på det. Men man har alltid mer att lära, så fullärd är jag inte. Jag har arrangerat, projektlett och själv tagit i med allt man kan tänka sig i en B2B kontext. Från det lilla, lilla – till de stora konferenserna, kick-offer eller mässor/utställningar. Sätta program, söka relevanta talare, utforma eventet, samarbeta med eventbyråer, teknikfirmor, eller de typer av leverantörer som är relevanta för uppdraget.

Och jag trivs som handen i handsken när jag får förmånen att projektleda. Att bygga ihop pusslet där varenda liten bit ska in där den passar allra bäst.

Växla några ord

Dessa ovan är en del av alla de aktiviteter jag ägnat mig åt för att driva mitt företag.

Vill du utbyta erfarenheter med mig är du välkommen att kontakta mig.  liselotte.isacsson at inspirational.se

 

×

Kontakta mig