Hade jag druckit kaffe när jag hörde detta sägas, hade jag nog fått kaffet i halsen.

Jag är av den uppfattningen att oavsett i vilket sammanhang ordet kommunikation används, kan man aldrig någonsin förknippa det med ordet “bara”. Kommunikation kan nog skapa världskrig, skilsmässa eller felaktigt inköp, men det kan också skapa motsatsen: fredliga samtal, samförstånd, uppskattning eller världens bästa kap.

Brist på kommunikation, alltför mycket kommunikation, felaktig kommunikation, kriskommunikation och så vidare, men inte “bara”. Kommunikation är enligt mig något av det viktigaste som finns. Och använt rätt är det fantastiskt. Men det är också något av det svåraste som finns. Att kunna kommunicera så att jag blir förstådd eller att kunna kommunicera över huvudtaget.

Kommunikation sker också med bilder, tecken, kroppen, reklam…. Och kommunikation sker hela tiden. Från morgon till kväll. Det handlar om HUR man kommunicerar, VAD man kommunicerar.

“Det handlar bara om kommunikation”… Jag hörde det sägas i radio, jag satt i bilen, och stilla körde jag vidare och undrade.

 

Communicare Necesse Est – Att kommunicera är nödvändigt!

×

Kontakta mig