Egentligen, vilket än projekt, uppdrag eller event vi fokuserat starkt på under en lång tid som sen når sitt slut sätter sina spår i oss. En tomhet. En väldigt konstig känsla. Jag har varit med om detta så många gånger tidigare; kan inte ens räkna. Kommer inte ihåg alla tillfällen heller. Men vet att de är riktigt många. Min erfarenhet är också att projekten jag jobbat med generellt sett fått väldigt bra resultat. Så tomheten möter ett positivt resultat. Motsatsen är avskyvärd! Tomhet möter negativt resultat. Har hänt. Men sällan.

Resultatet

Vad blev detta positiva resultat? Vi börjar bakifrån… Deltagarna som utvärderade konferensen svarade 96% JA på frågan om de skulle delta igen (svarsalternativ ja + kanske), och av talarna svarade 89% JA. De vill komma tillbaka!

Snittet på vad man tyckte om hela Microsoft TechDays ligger på 4,81 (6-gradig skala).

James Whittaker

Under tre dagar kunde IT-proffs, utvecklare och IT-chefer tillsammans besöka konferensen och välja ut sina egna godbitar. Det är en utmaning att tillgodose tre väldigt olika målgrupper med relevant innehåll, but we made it! Allra bäst med tokhöga betyg blev de delar där distinguished engineer James Whittaker från Microsoft i USA deltog i. Vilken karisma han utstrålade, och det var säkert många fler än jag som fick gåshud när han gick av scenen efter att ha presenterat under vår keynote 26 oktober. Han fyllde också sin konferenslokal under drygt 2 timmar när han pratade om ”The 7 Stages of Creativity”. I år gjorde vi också genombrott vad gäller antalet kvinnor på scenerna: 50% under keynotes och 28% bland de 106 föreläsningarna.

Glad, tacksam, stolt

Jag är glad, tacksam och stolt över alla fantastiska talare vi kunde erbjuda TechDays deltagare, och alla de olika presentationer som hölls – om GDPR, säkerhet, Windows, Azure, machine learning, AI, digitala trender. Listan på innehåll är lång, mycket lång. Jag är glad att vi välkomnade nästan 140 talare till Stockholm, runt 1,700 deltagare, och många utställare. Återigen så har det personliga mötet varit något av det viktigaste för alla som deltar på TechDays.

 

Det personliga mötet…

PS. Tips till företag. Nedprioritera inte möten (event, konferenser, utbildningar). Teknisk utrustning i all ära, eller tidseffektiva webbutbildningar, online lanseringar, osv. Människor vill mötas; människor blir glada av att mötas; människor blir på sikt mer produktiva efter personliga möten. Tack för att du lyssnat!

NB Detta är en del av ett inlägg jag tidigare skrivit för LinkedIn 

×

Kontakta mig