Jag skrev ett inlägg på LinkedIn som blev ganska uppmärksammat. Här nedan återger jag de tankarna i sin helhet.

 

Jag sätter mig på min tänkarplats. Vi är alla olika, och den här platsen fungerar för mig. När jag vill tänka tankar.

Vi är alla olika. Och nu funderar jag på LinkedIn. Det är kanske min okunskap om LinkedIn som gör att jag inte gillar att man kan skicka iväg kontaktförfrågningar UTAN möjlighet att presentera sig. För mig är det sociala mediet LinkedIn en plats där jag vill nätverka och connecta med människor som jag vet vem de är, eller känner eller som jag pratat med. För mig är det inte en plats för den som har flest kontakter; jag vill ha bäst kontakter. Man kan visst söka kontakt med okända människor också, fast då brukar jag presentera mig.

Läste nyligen någon som skrev så här (så det tjuvar jag nu): Följer en enkel princip, accepterar bara “connects” med personer jag känner/mött/samtalat med. Det är också min princip. Men ibland gör LinkedIn mig ett spratt, och bara skickar iväg en förfrågan utan att jag fått säga ”Hej, jag heter Liselotte. Det var trevligt att träffa dig på nätverksmötet på Handelskammaren förra veckan. Jag skulle vilja connecta med dig här på LinkedIn. Jag tror också att jag känner en person som passar in på den profil du söker. Vi hörs vidare….” Eller något annat. Något i alla fall som gör det lättare för den andra personen att ta ställning till om denne vill connecta med mig eller ej.

Sån är jag. Vi är alla olika.

Jag skulle aldrig acceptera en connect-inbjudan om jag inte hade en susning om vem personen är.

Ibland förstår jag varför man vill connecta med mig, men om man inte berättar det för mig, så vill jag inte. Som ett trotsigt barn….

Jag tror att LinkedIn ofta spelar spratt för andra också, och jag har full förståelse för det. Men när det handlar om att samla på sig ett gäng kontakter att dra nytta av, då slår jag bakut. Just be nice, visa lite trevlighet, berätta varför du tror på en länk mellan oss! Snälla!

Man har säkert synpunkter på det jag skrivit här. Vi är alla olika. Det här var mina tankar; och det här är min princip. Du får gärna ha andra principer.

 

×

Kontakta mig